Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 

 

 
 

Cardul european de sănătate

Care sunt dispoziţiile privind cardul european de sănătate ?

Este important ca la plecarea din România să solicitaţi cardul european de asigurări de sănătate , care vă poate asigura asistenţă sanitară pe teritoriul Austriei până la începerea cotizării la sistemul austriac de securitate socială. Conţine doar informaţii de bază, cum ar fi numele şi prenumele posesorului, data naşterii şi numărul personal de identificare, dar nu conţine detalii medicale.

Cardul european de sănătate poate fi utilizat pentru a primi orice fel de servicii de sănătate, fiind la un medic generalist, un spital sau o farmacie.

Principalele avantaje ale cardului european de sănătate sunt:

° Facilitarea accesului la asistenţă medicală în străinătate;

° Rambursarea rapidă şi simplificată a cheltuielilor ;

° Securitatea datelor;

° Siguranţă mai mare;

° Simplificarea procedurii administrative;

° Simplitate - proceduri mai simple şi mai rapide pentru obţinerea de asistenţă medicală.

Cardul european de sănătate nu poate fi folosit în cazul în care un pacient doreşte în mod intenţionat să beneficieze de tratament medical, deşi nu are nevoie.

Cardul european de sănătate este valabil pentru o perioadă de 6 luni şi este eliberat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate : Adresa: Calea Calaraşilor 248, bl. S19, sector 3, Bucureşti; tel verde: 0800.800.950; e-mail: relpubl33@casan.ro; site web: www.cnas.ro/.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)