Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Posturi vacante

Cele mai multe locuri de munca sunt pentru muncitori calificati, sau, în cazul posturilor auxiliare, cei care au absolvit cu succes învatamântul obligatoriu.

Sunt cautati instalatori electrici si generali, în special specialistii cu experienta în munca, mai ales în Austria Superioara, Austria Inferioara si Viena.

Sunt cautati de asemenea specialistii din domeniul turismului si cei care lucreaza în hoteluri si restaurante, în special cei care au terminat o scoala de ucenicie (în cazul bucatarilor si chelnerilor) sau care au absolvit cu succes un curs în cadrul unui colegiu tehnic si o scoala de ucenicie (în cazul administratorilor de proprietati sau specialistilor din domeniul hotelurilor si restaurantelor), precum si pentru personalul auxiliar (personalul de bucatarie si de servire) care au finalizat cu succes învatamântul obligatoriu. Pentru toate posturile vacante din aceste domenii, experienta relevanta în munca si flexibilitatea sunt fie esentiale, fie de dorit.

Agentii de vânzari, inclusiv vânzatorii, care au finalizat învatamântul obligatoriu si o scoala de ucenicie, sunt cautati în toata Austria, dar mai ales în Viena, Austria Inferioara, Austria Superioara, Tirol si Styria. În comertul cu ridicata si cu amanuntul, numarul lucratorilor cu timp partial de munca este înca în crestere.

Zidarii si dulgherii care au terminat ucenicia sunt cautati mai ales în Austria Superioara, Austria Inferioara si Viena. Specialistii în ceea ce priveste tevile, sudorii si instalatorii sunt cautati în special în Austria Superioara, Viena si Austria Inferioara.

Conducatorii auto care au finalizat cu succes învatamântul obligatoriu, precum si o scoala de ucenicie sunt cautati mai ales în Austria Superioara, Austria Inferioara si Viena.

Sunt cautati specialistii industriali si comerciali care au terminat o scoala de ucenicie si au obtinut diploma “Matura” si managerii din domeniul afacerilor care au obtinut diploma „Matura" sau o diploma de la o universitate sau Fachhochschule, în special în Viena, Austria Superioara, Steiermark, Tirol si Austria Inferioara.

Cele mai multe dintre posturile vacante pentru tehnicienii din domeniul de prelucrare a datelor care au terminat cu succes liceul sau o scoala de ucenicie se regasesc în Viena, Austria Superioara si Salzburg.

Personalul medical certificat, personalul de îngrijire si lucratorii sociali au cele mai mari sanse de a gasi un loc de munca în Styria, Austria Superioara, Austria Inferioara si Viena.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)