Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 

 

 
 

Timpul de lucru

Legea privind timpul de lucru se aplică la aproape toţi angajaţii din sectorul privat cu vârsta de peste 18 ani.

Durata normală a timpului de lucru este:
° o zi de lucru de opt ore (într-o perioadă de 24 de ore);
° o săptămână de 40 de ore de lucru (de luni până duminică inclusiv).

Acordurile colective în multe industrii au redus săptămâna de lucru la 38 de ore.
Excepţii: o convenţie colectivă de muncă poate prelungi o zi normală de lucru la 10 ore.

Pentru a întrerupe munca pe o perioadă continuă mai lungă (de exemplu, un week-end prelungit), o zi normală de lucru poate fi extinsă de la opt ore la maximum nouă ore pe zi, iar în anumite condiţii, este posibilă o săptămână de 4 zile, fiecare de 10 ore.

Numeroase acorduri colective stipulează că săptămâna de lucru normală trebuie să fie realizată, în medie, pe o anumită perioadă de timp (până la un an, dar mai mult în cazurile individuale), dar poate fi mai mare sau mai mică în anumite săptămâni (de exemplu, în turism, hoteluri şi restaurante, etc.).

Pauzele şi perioadele de odihnă:

În cazul în care perioada de muncă continuă este între şase şi nouă ore, lucrătorii au dreptul la o pauză de cel puţin o jumătate de oră. În cazul în care ziua de lucru depăşeşte nouă ore, lucrătorii au dreptul la o pauză de cel puţin 45 de minute. Această pauză nu este plătită şi nu este luată în calcul privind totalul orelor de lucru.
La sfârşitul zilei de lucru, angajaţii au dreptul la o perioadă neîntreruptă de repaus de cel puţin unsprezece ore. Angajaţii au de asemenea dreptul la o perioadă neîntreruptă de repaus de 36 de ore, care începe sâmbăta la ora 13 şi include duminica (pauza de weekend).

Există însă şi excepţii de la aceste aranjamente:

Munca cu timp parţial:
Angajaţii cu normă redusă de lucru nu pot fi discriminaţi în comparaţie cu salariaţii cu normă întreagă. În principiu, la muncă suplimentară se aplică o primă de 25%.

Munca în schimburi:
Pentru munca în schimburi, activitatea se realizează de către lucrători diferiţi pe parcursul unei perioade stabilite. În anumite condiţii, un schimb de până la 12 ore este posibil.

Munca în schimburi cu program flexibil:
Apare într-un cadru convenit de comun acord, în care angajaţii decid ora la care începe şi se termină ziua lor normală de lucru.

Muncă de noapte:
Din 2002, atât bărbaţii cât şi femeile au dreptul de a lucra pe timp de noapte în mod egal. Numai femeile însărcinate, mamele care alăptează şi tinerii cu vârsta sub 18 ani nu pot munci pe timp de noapte.

Orele suplimentare:
Orele suplimentare sunt acumulate în cazul în care timpul de lucru normal (zilnic sau săptămânal) este depăşit. Potrivit Legii privind timpul de lucru, orele suplimentare vor fi remunerate cu un bonus financiar sau prin timp liber.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)