Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Conflictele de muncă

Legea care reglementează conflictele de muncă (greve, boicoturi şi închiderea de întreprinderi) se află în Legea privind Constituţia Muncii (Arbeitsverfassungsgesetz), totuşi atât grevele cât şi închiderea fabricilor au elemente care pot fi clasificate drept infracţiuni penale şi în majoritatea cazurilor reprezintă o încălcare a unui contract de muncă. Cu toate acestea, opinia predominantă juridică este că dreptul penal nu este aplicabil în ceea ce priveşte conflictele de muncă.

Dacă luaţi parte la o grevă sau sunteţi afectat de încetarea activităţii unei întreprinderii, trebuie să solicitaţi consultanţă de la reprezentanţii Camerei de Muncă sau din partea unui sindicat. Pentru alte tipuri de conflicte de muncă (de exemplu, agresiune), ar trebui să vă adresaţi unei persoane de încredere de la locul dvs. de muncă (de exemplu, consiliul de muncă) sau să vă adresaţi Camerei de Muncă sau sindicatelor, care au consilieri speciali privind agresiunea la locul de muncă.

Sindicatele:
În Austria sindicatele au o tradiţie îndelungată şi au influenţă politică.

Cele 13 sindicate sunt organizate în Österreichischer Gewerkschaftsbund (ÖGB) - Federaţia Sindicatelor din Austria. Există, de asemenea, organizaţii regionale. În Austria, în jur de 1,4 milioane de angajaţi sunt membri de sindicat. Un lucrător devine membru al unui sindicat la cerere.

Sindicatele reprezintă interesele politice, economice şi sociale ale angajaţilor în relaţia cu angajatorii, guvernul şi partidele politice. Sarcinile Federaţiei Sindicatelor din Austria includ negocierea acordurilor colective de muncă, punerea în aplicare a măsurilor sociale avantajoase, garantarea standardelor sociale, protecţia salariilor reale, consultarea membrilor conform legii, etc.

Camerele de muncă:
Acestea reprezintă aproximativ 3 milioane de angajaţi în toată Austria. Calitatea de membru este obligatorie. Contribuţia la Camera de Muncă - Arbeiterkammerumlage, este dedusă automat din salariu şi se ridică la 0,5% din salariul brut. Camera de Muncă reprezintă interesele sociale, economice şi politice ale angajaţilor în relaţia acestora cu angajatorii, guvernul şi partidele.

Printre serviciile oferite direct angajaţilor se numără consilierea privind legislaţia în domeniul muncii, reprezentarea juridică în instanţa de muncă şi de asigurări sociale, protecţia angajaţilor, a ucenicilor şi tinerilor, consiliere în materie de asigurări sociale şi de contabilitate a salariilor şi materie fiscală, protecţia consumatorului, şi un număr mare de măsuri de formare profesională.

Camera de Muncă operează prin intermediul organizaţiilor provinciale, care sunt grupate în Camera Federală. Camera de muncă are, de asemenea, influenţă politică în Austria şi este un pilon important al parteneriatului economic şi social.

Consiliul de Muncă:
Angajaţii sunt, în principiu, reprezentaţi în cadrul întreprinderii de către consiliile de muncă. Rolul principal al consiliului de muncă este de a reprezenta forţa de muncă în relaţia cu angajatorul şi este ales de către angajaţi.

Un consiliu de muncă poate fi înfiinţat în cazul în care întreprinderea are în mod constant mai mult de cinci angajaţi. Se apelează la serviciile lor, de exemplu, pentru rezilierea unilaterală sau pentru recrutare de forţă de muncă, şi oferă angajaţilor informaţii privind legislaţia muncii.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)