Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Lucrătorul independent

Dacă doriţi să începeţi o afacere sau să preluaţi o afacere existentă trebuie să vă adresaţi mai întâi Camerei de Comerţ din provincia dumneavoastră, care vă va oferi sfaturi valoroase şi detaliate precum şi sprijin pentru lansarea cu succes a afacerii dumneavoastră.

Ghid pentru Demararea unei Afaceri al Camerei de Comerţ a Austriei:
http://www.gruenderservice.net/gsportal.aspx.

Daca porniţi o afacere în domeniul comerţului, trebuie să aplicaţi pentru o licenţă de comerţ la autoritatea de supraveghere privind comerţul, şi va trebui de asemenea să obţineţi un permis de exploatare pentru o unitate de afaceri. În plus, trebuie să aplicaţi pentru un număr fiscal de referinţă pentru activitatea dumneavoastră, la Oficiul competent al Finanţelor şi trebuie să vă înregistraţi la Institutul de Asigurări Sociale pentru Comerţ şi Industrie - Sozialversicherungsanstalt der Wirtschaft Gewerblichen în vederea asigurării în caz de boală, în caz de accident şi pentru pensie, precum şi în caz de şomaj, dacă doriţi. Toţi angajaţii trebuie să fie înregistraţi la fondul de asigurări de sănătate din districtul corespunzător.

Dacă doriţi să preluaţi o afacere, trebuie să aplicaţi la Schimbul de succesiune pentru tineri antreprenori - Nachfolgerbörse für JungunternehmerInnen:
http://www.nachfolgeboerse.at/n.

Puteţi obţine o imagine de ansamblu a sistemelor de asistenţă la:
http://www.help.gv.at/Content.Node/90/Seite.900000.html.

Puteţi obţine mai multe sfaturi privind iniţierea sau preluarea unei afaceri:
° Pentru cadre didactice:
http://www.help.gv.at/Content.Node/120/Seite.1209000.html

° Pentru femei:
http://www.help.gv.at/Content.Node/120/Seite.1207000.html

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)