Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Transportul

Austria are una dintre cele mai dezvoltate rețele de transport din Uniunea Europeană. O rețea densă de autobuze și feroviară traversează toată Austria. Viena are o rețea de transport public bine dezvoltată.

Autostrăzile - pentru utilizarea autostrăzilor în Austria trebuie plătită o taxă. De asemenea, pentru a circula pe autostrăzi, trebuie să obțineti o rovinietă la granița cu Austria (Autobahnvignette), care poate fi cumpărată la orice oficiu poștal sau magazin de tutungerie (Trafik) din Austria și la posturile de frontieră și spații de servicii pe autostradă.

Transportul public - în orașele mari există diferite oferte de preț pentru călătoria cu transportul public. Un singur bilet (pentru o călătorie), costă în medie de 1.7 - 2.2 euro.

În multe orașe, cu toate acestea, există abonamente zilnice, săptămânale, lunare sau anuale, precum și oferte speciale pentru turiști. În orașele mai mari, bilete pentru o singură călătorie și carduri pentru mai multe călătorii pot fi obținute de la automate sau de la șofer de obicei. În afara orașelor poate fi folosit autobuzul și transportul feroviar.
Un bilet pentru o călătorie de aproximativ 15 km costă în medie de la 1.80 EUR. Dacă utilizați servicii de transport în interiorul unui oraș, de multe ori plătiți un tarif redus local. Există totodată reduceri pentru anumite categorii de călători (copii, pensionari, studenți).

Calea Ferată Federlă Austriacă (ÖBB): puteți cumpăra bilete de la orice stație, dar și de la agenții de turism care vând bilete sau de la automatele de bilete (pentru transport regional) și de la conductor (pentru trenuri intercity).

Transportul aerian: Puteți obține informații cu privire la tarifele de transport aerian la orice aeroport din România sau de la orice aeroport din Austria.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)