Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 

 

 
 

Poşta şi telecomunicaţiile

Programul de lucru al oficiilor poştale / tarife poştale
Programul de lucru al filialelor de poştă este diferit de la caz la caz, dar este afişat la intrarea în filiale. Unele filiale poştale din marile oraşe sunt deschise şi noaptea şi în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare, funcţionând însă la capacitate redusă.

Tarife poştale :
Pentru corespondenţa cu străinătatea există două tipuri de trimitere:
Priority (modalitatea cea mai rapidă de expediţie) şi Economy (mai ieftină, dar cu perioada de livrare mai lungă), existând însă şi 2 zone de distanţă: Europa şi restul ţărilor.
Scrisorile standard de până la 20 g se expediază internaţional în mod Priority fără a se percepe o taxă adiţională.

Tarife pentru scrisori standard şi cărţi poştale:

° Priority
până la 20 g: 0,65 Euro pt. Europa, 1,40 Euro pt. restul ţărilor
până la 50 g: 1,30 Euro pt. Europa, 2,05 Euro pt. restul ţărilor

° Economy
până la 50 g: 1,15 Euro pt. Europa, 1,40 Euro pt. restul ţărilor

Pentru corespondenţa internă nu există diferenţierea între "Priority" şi "Economy".

° Tarife intern:
Scrisori standard până la 20 g şi cărţi poştale: 0,55 Euro
până la 50 g: 0,75 Euro

Timbrele poştale sunt disponibile la toate oficiile poştale. Cutiile poştale sunt galbene, dungile roşii însemnând colectare adiţională duminica şi în zilele de sărbătoare.

Telefon
Telekom Austria oferă diferite modele de tarife, taxa pentru convorbire fiind determinată de perioada zilei şi de durată.

La telefoanele cu monede şi cartele, Telekom Austria are o singură zonă de taxare pentru convorbirile interne (pentru tot teritoriul federal) şi nu se aplică un tarif temporal progresiv. Cartelele telefonice se găsesc la oficiile poştale şi la chioşcurile de ţigări.

În afară de aceasta, în Austria există numeroşi alţi furnizori, de la telefonie fixă până la cea mobilă, cu tarife diverse.

Telefonie mobilă :
Mobilele GSM se pot aduce în Austria şi se pot şi folosi aici. Există reţele de GSM pe frecvenţe de 900 MHz şi de 1800 MHz.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)