Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Verificati gratuit insolventa firmelor austriece

Cetatenii romani care doresc sa se angajeze la o  firma  din Germania, Olanda  sau Austria  au posibilitatea sa verifice bonitatea acelei societati prin accesarea gratuita a unui portal care cuprinde  informatii actualizate din registrele de insolventa  ale respectivelor tari. Concret, potentialii angajati au acum acces gratuit, in limba romana, la datele privind persoanele juridice si cele fizice insolvente din  Germania, Austria,  Cehia, Estonia,  Olanda, Romania si Slovenia . Comisia Europeana se asteapta ca in scurt timp si alte state membre sa se alature acestui sistem, unele dintre acestea anuntandu-si deja intentia de interconectare.

Cum se procedeaza ?
Cetatenii romani, oamenii de afaceri, creditorii sau investitorii care doresc sa deruleze activitati economice in Germania, Austria, Cehia, Olanda pot consulta si verifica situatia partenerilor de afaceri, potentiali si actuali, accesand rapid, printr-un punct unic, informatii actualizate in timp real despre firmele din aceste tari. Mai mult decit atit, noua functionalitate a sistemului  permite utilizatorilor obtinerea informatiilor gratuite cu privire atat la debitorii persoane juridice, cat si la persoane fizice (conform legislatiilor nationale), supusi procedurilor de insolventa, inregistrati in registrele nationale ale statelor respective.

Astfel, pentru a putea verifica situatia unei firme insolvente, dar care se afla in Austria, Germania, Olanda sau  Cehia, cetateanul roman trebuie sa acceseze portalul  e-Justice  si sa selecteze  "limba romana".  Apoi trebuie sa selecteze din meniul din dreapta al paginii sectiunea Registre, dupa care Registre de insolventa - Cautare registre de insolventa interconectate. Odata accesat, serviciul ofera posibilitatea  cautarii simple , prin introducerea denumirii firmei si selectarea uneia din tarile mentionate, iar dupa ce bifeaza ca este de acord cu termenii serviciului si introduce codul de securitate apasa butonul Cauta. sau cautare avansata, completind mai multe cimpuri cu diverse informatii, printre care numele firmei, adresa, codul unic de identificare fiscala, etc.

Acest portal este util tuturor cetatenilor romani care doresc sa verifice rapid si efficient bonitatea unui viitor angajator sau partener de afaceri.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)