Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Viața socială și culturală

Cele mai mulți austrieci petrec o parte considerabilă din timpul lor liber, în cluburi și societăți. Week-end-urile sunt folosite fie pentru a vizita prietenii și rudele și de a merge în excursii fie pentru a merge în cluburi.

În funcție de facilitățile culturale disponibile, austriecii își folosesc timpul liber pe care-l au seara pentru a merge la cinematograf, teatru sau operă.

În mediul rural oamenii se întalnesc seara la hanuri locale sau în alte locuri. Sportul joacă, de asemenea, un rol major în activitățile de agrement. Jogging-ul și mersul pe jos, cu bicicleta și înotul sunt printre sporturile preferate de austrieci. În mod tradițional, există cluburi de fotbal în numeroase orașe și sate. În cele mai multe provincii occidentale, schiul este foarte popular, în special în rândul copiilor și tinerilor (existând cluburi de schi). Pe lacuri și anumite râuri, se practică navigația și canotajul.

Chiar și în sate și orașele mici sunt diferite cluburi și societăți (echipe de fotbal, brigăzi de pompieri voluntari, coruri, cluburi de gimnastică, grupuri de costum tradițional, formații, cluburi sportive, etc.) În orașele mari există o gamă largă de atracții culturale (teatru, cinema, expoziții de artă) și facilități de sport (tenis, volei, centre de fitness, etc.).

În majoritatea domeniilor Biserica sponsorizează activitățile, de exemplu, grupuri de familie, grupuri de femei și grupuri de copii (Jungschar), cu accent pe o varietate de teme religioase. Foarte des Biserica se implică în proiecte locale, regionale și interregionale.

.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)