Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Cum să găsești un loc de muncă

Căutarea unui loc de muncă în zilele de azi, a devenit mult mai ușoară datorită internetului și a rețelelor de socializare.

Pentru a găsi un loc de muncă în Germania, trebuie să cunoașteți cele mai importante portaluri de aplicare - renumitele burse de joburi sau  Jobbörse . Pe aceste portaluri veți găsi nu doar oferte de muncă, ci și sfaturi utile pentru a aplica corect pentru un loc de muncă sau cum să reușiți la un interviu. Din acest punct de vedere, cel mai indicat ar fi  StepStone . Un alt website renumit ar fi bursa oficială de joburi  Jobbörse  oferită de agenția de muncă ( Bundesagentur für Arbeit ).

Portalurile cu oferte de muncă ce cuprind toate pozițiile căutate, cumulate din media online sunt MONSTER  și  INDEED Pe Indeed gasiți și oferte care necesită cunoașterea unei anumite limbi străine (cum ar fi engleza sau franceza, de exemplu).

Un alt aspect extrem de important este căutarea unui loc de muncă pe rețelele de socializare. Pentru ofertele de muncă calificată, cu studii superioare, vă recomand să vă faceți cont pe  LinkedIn  și pe  XING .

Pentru munca necalificată o să găsiți oferte de muncă la firmele de plasare de munca (Zeitarbeitsfirmen) si pe comunitățile române de pe Facebook, există comunitatile românilor din Germania, aproape in fiecare oras al Germaniei. Este suficient să tastați în bara de căutare Facebook ”Romani in...”.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)