Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Lucrătorii independenţi

Libertatea de stabilire în cadrul Uniunii Europene asigură că fiecare cetăţean al UE este capabil să creeze o afacere, precum şi că un antreprenor dintr-un stat membru poate deschide o afacere în ţările din UE.

Cu toate acestea, în scopul de a asigura egalitatea în faţa legii, cetăţenii străini în Germania trebuie să îndeplinească condiţiile, în temeiul legislaţiei naţionale comerciale, legate de crearea de afaceri.

În cazul activităţilor artizanale, Camera de Comerţ este în măsură de a stabili dacă activitatea propusă trebuie să fie înregistrată la Registrul comerţului (Handwerksrolle), precum şi modul în care sunt îndeplinite condiţiile necesare.

Registrul comerţului este un registru care conţine toţi proprietarii industriei artizanale supuşi unui regim de autorizare, care funcţionează în mod regulat.

Dacă doriţi să demaraţi o activitate industrială, comercială sau artizanală, vă rugăm să contactaţi Camera profesională a oraşului / localitatea în care va fi sediul activităţii viitoare. Este suficient să contactaţi autorităţile fiscale.

Antreprenorii din Germania vor primi informaţii şi consiliere de la Camera de Comerţ şi Industrie, Camera de Comerţ şi asociaţii profesionale şi instituţii de credit

Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa la Camera de Comerţ a Germaniei Industrie- und Handelskammer Industrie-und Handelskammer la: Adresă: Frankfurt am Main Frankfurt am Main Börsenplatz 4 Börsenplatz 4 60313 Frankfurt 60313 Frankfurt Telefon (0 69) 21 97-12 80

Telefon: (0 69) 21 97-12 80

Fax: (0 69) 21 97-14 24

E-mail: info@frankfurt-main.ihk.de info@frankfurt-main.ihk.de

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)