Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Cum să înființezi un Gewerbe

Cerere pentru a solicita informații în vederea înregistrării Gewerbe
Înregistrarea pentru a vă practica meseria independent prin  Gewerbe  se va face la Administrația Locală din München -  Kreisverwaltungsreferat  (KVR). Informațiile care vă sunt cerute se referă la datele personale, certificate prin pașaport și date despre meseria pe care vreți să o practicați - experiența sau certificatele de școală profesională etc. Toate documentele trebuiesc traduse la un traducător autorizat în România sau Germania. Vi se va cere și dovada adresei -  Anmeldebestätigung .

Puteți merge personal la Administrație pentru a cere informații în legătură cu depunerea actelor, sau puteți să completați cererea online  aici . Documentele vor fi prelucrate în decurs de 2 săptămâni, iar răspunsul vă va veni prin poștă. Costul pentru informații este de  12,50 euro .

Depunerea actelor pentru înregistrare
E posibil să trebuiască să vă recunoașteți competența la Asociația Meseriașilor ( Behörde ) pentru profesia dumneavoastră. Nu toate meseriile au nevoie de acest lucru, dar e bine să vă interesați din timp, dacă a dumneavoastră se supune unei asemenea certificări.

Mai multe detalii despre înregistrarea  Gewerbe   aici . Costul pentru depunerea actelor este în jur de  60 euro . Tot la această pagină găsiți și lista actelor de care aveți nevoie.

Ce trebuie să mai știți?
° Ca să vă calificați pentru  Gewerbe  facturile pe care le încasați trebuie să provină cel puțin de la 3 clienți diferiți, dacă obțineți banii de la o singură firmă/ client, statul vă obligă să vă faceți contract de muncă.

° Facturile pe care le emiteți pot fi facturi emise la calculator, după  exemplul de aici , le printați și gata (nu e nevoie de tipizate, dar e obligatoriu să vă treceți numărul de  Gewerbe  pe ele)

° Nu uitați la sfârșitul anului să completați  declarația pentru impozitarea taxelor. (Foarte important!!!)

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)