Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Recuperare impozit Germania

Firmele de consultanta pot ajuta sa se recupereze integral sau partial impozitul pe salar retinut lunar cetatenilor romani ce presteaza servicii pe baza unui contract de Munca in Germania fie el si sezonier.

Documentele necesare pentru recuperarea impozitului : Lohnsteuerbescheinigung (Certificat fiscal anual) sau Lohnsteuerkarte (Fisa de impozit pe venit). Acest document il obtineti de la Angajator care in fiecare an la inceputul anului este obligat sa va inmaneze Certificatul fiscal anual.

Restituirea impozitului se face retroactiv pana la maxim 4 ani.

Dupa completarea actelor si trimiterea lor spre autoritatea fiscal perioada de asteptare pana la primirea banilor in cont este de minim 2 luni. Pentru asta este obligatoriu sa aveti un cont in Germania sau un cont in euro in Romania. Cei care nu mai lucreaza in Germania sau nu mai au Anmeldung pot folosi adresa biroului nostru pentru primirea corespondentei de la autoritatea fiscala.

Suma pe care o puteti recupera depinde de suma castigata de dumneavoastra pe parcursul anului.

Depunerea anuala a declaratiei de impozit in Germania este obligatorie.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)