Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Chirii mai ieftine împărțite

Con-locuirea și subînchirierea - Wohngemeinschaft ,  prescurtat –  WGeste una dintre cele mai populare metode de a avea un acoperiș de-asupra capului în Germania, mai ales printre tineri, studenți sau persoanele necăsătorite. Astfel se poate sta în condiții mai bune, eventual într-un apartament dintr-o zonă mai centrală, din simplul motiv că toată chiria se va împărți la 2-3 persoane. Mai mult de atât există și case mari, care se împart între chiriași, ajungându-se până la 7-8 colocatari la o casă pe pământ cu două etaje.

Apartamente la comun
Acest mod de a închiria vine cu avantaje și dezavantaje. De obicei colocatarii sunt de sexe diferite și nu prea contează dacă locuiesc femeile cu bărbații în același apartament, ăsta poate fi un impas pentru anumite domnișoare. Baia și bucătăria vor fi la comun, iar acest lucru poate trezi discuții, în mod special dacă valorile colocatarilor diferă drastic. În schimb este mult mai vesel și mai interesant de a petrece serile sau sfârșiturile de săptămână împreună.

Cum se poate găsi un WG?
În toate orașele din Germania există variații de oferte, dintre care cele mai populare sunt cele pentru studenți. Dar chiar și pentru persoane mai în vârstă se găsesc destule anunțuri în vederea împărțirii unui apartament. Pentru a evita neînțelegerile, atunci când căutați anunțul, introduceți vârsta voastră la filtre, astfel vor apărea doar ofertele la care vă încadrați.

Mai întotdeauna veți găsi detalii despre apartament, zonă, diverse generalități despre cei care deja locuiesc acolo, cât și cele mai importante reguli, ce se pot referi la curățenie, dreptul de a fuma sau de a avea un animal de companie.

Unul dintre cele mai bune portaluri online pentru subînchirierea apartamentelor la comun ( Wohngemeinschaft ) este -  WG-Gesucht .

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)