Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Decesul si repatrierea trupului

Decesul unei persoane trebuie să fie confirmat în scris de către un medic. Atunci când cauza morţii nu poate fi identificată, în special atunci când există suspiciuni cu privire la cauza decesului, trebuie informată poliţia.  Certificatul de deces este eliberat de către serviciul de stare civilă din locul unde s-a produs decesul.

În cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, autoritatile locale procedeaza la întocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces si informeaza  Ambasada sau Consulatul General al Romaniei.  Pentru repatrierea corpului neînsufletit, familia persoanei decedate trebuie sa apeleze la  o firma specializata din Romania sau Germania.  Firma în cauza se va ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare transportului. Ambasada sau consulatul general dispun de evidente si coordonatele de contact ale unor societati de pompe funebre care pot interveni în astfel de cazuri.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)