Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Transferul banilor în România

Transferul prin contul bancar
Dacă aveți deschis un cont în bancă puteți foarte simplu să transferați bani din Germania în contul din România. Contul din România ar fi de dorit să fie deschis în euro, dar nu este obligatoriu. Pentru aceasta trebuie să cunoașteți codul IBAN al contului din România, codul BIC sau SWIFT al băncii, precum și alte date importante, cum ar fi numele corect al deținătorului de cont în România, adresa băncii către care se face transferul etc. De cele mai multe ori, e nevoie doar de IBAN și BIC. Comisionul de transfer poate fi destul de mare, de la 2 la 5% din banii transferați.

Transferul prin Western Union
Transferul se face mult mai simplu, însă comisionul pentru transfer e mai mare. Nu aveți nevoie de un cont în bancă, e suficient să găsiți un ghișeu care să aibă serviciile Western Union, să completați formularul de transmitere a banilor, să cunoașteți numele corect a persoanei care va ridica banii în România și orașul în care se vor ridica banii. Acte necesare - doar pașaportul.

° După ce completați formularul, primiți un cod. Transmiteți codul persoanei care va ridica banii în România.

° Persoana care ridică banii, trebuie să prezinte la banca din România, actul de identitate, codul de transfer, țara și orașul din care s-a făcut transferul.

° Comisionul de transfer depinde de suma transferată. Cu cât mai mare e suma, cu atât mai mic e comisionul, dar acesta e în jur de 11%.

Transferul online cu Paypal
Dacă aveți contul dumneavoastră bancar conectat la un cont de Paypal și pe cel din România la fel, puteți transfera foarte ușor banii, utilizând doar adresa de email a persoanei către care se face transferul.

Transferul prin Paypal are totuși niște dezavantaje. În România s-ar putea să fie dificil să vărsați banii de pe contul Paypal în contul bancar și apoi să-i ridicați cu cardul. De aceea cel mai bine verificați anterior toate detaliile. Conturile de Paypal diferă de la o țară la alta. Comisionul de transfer e foarte mic și avantajos.

Pentru a vă face un cont de Paypal citiți  aici .

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)