Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Cartelă SIM de telefon mobil

Cred că primul lucru pe care îl face fiecare român ajungând într-o țară nouă e să-și cumpere un număr de telefon mobil ca să poată menține legătura cu cei de acasă și să poată fi contactat la rândul său, fără a plăti facturi mari de roaming. În Germania e foarte ușor să faci rost de o cartelă SIM și nu ai nevoie de semnat vreun contract sau să prezinți la cumpărare vreun document.

Cea mai rapidă și ieftină variantă este achiziționarea unui număr nou-nouț la unul din supermarketurile din zonă. Toate au oferte de cartele pre-plătite pentru telefoanele mobile simple sau smartphone-uri. De exemplu la LIDL se găsește pachetul pentru telefon simplu, cu cartelă SIM și cu posibilitatea de a suna în Germania și Europa cu 9 cenți pe minut. Costul inițial este de 10 euro, apoi în fiecare lună sau o dată la 2-3 luni se poate reîncărca cu 10 sau 15 euro, în funcție de utilizări și preferințe. Se găsesc și pachete cu SIM la același preț, dar cu internet, însă prețul pentru fiecare minut în rețelele din Germania e 25 cenți.

O altă ofertă avantajoasă o au supermarketurile Netto, unde un pachet cu cartelă SIM pornește de la 7 euro în sus, în funcție de preferințe. Mai mult de atât Netto are și pachete speciale pentru a vorbi foarte ieftin în afara Germaniei, iar aceste pachete se numesc NettoWorld. Pachetul costă 8,50 euro și permite să suni în România pe fix cu doar 1 cent pe minut, în România pe mobil cu doar 5 cenți pe minut, iar un SMS trimis în România va costa 15 cenți. Costurile convorbirilor în Germania vor fi de 12 cenți pe minut.

Cea mai cautata cartela este cea de la Lebara
Lebara e o companie care oferă servicii de telefonie mobilă ţintite pe populaţia emigrantă, respectiv pe tarife excepţional de mici la apelurile internaţionale. Aceste tarife sunt extrem de mici dacă suni pe fix şi mici dacă suni pe mobil în România (nu uita că e vorba de apeluri internaţionale) Cartelele Lebara se pot reincarca la orice magazin care are Loto.

Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați pachetul potrivit, iar la casă veți primi un bon special cu un cod de cifre, pe care îl veți introduce mai apoi în telefon după instalarea cartelei SIM și... gata. Pentru început veți avea cel puțin 5 euro credit cadou, util pentru a da primele câteva telefoane.

Alte oferte similare se regăsesc și în magazine ca Aldi, Edeka, Penny, Budni etc

Pentru a achiziționa un număr de telefon mobil de la Vodafone, O2 sau Telekom e nevoie de prezentarea unor documente. Acești furnizori au oferte pentru cartele SIM pre-plătite de la 10 euro în sus, sau oferte pentru abonamente. De obicei vor cere să le prezentați o copie după ”Meldebestätigung”, buletinul de identitate sau pașaportul, iar pentru abonamente vor cere și un cont bancar deschis la o bancă în Germania, plus dovada unui venit stabil, cum ar fi un contract de muncă.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)