Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Curs de integrare

1. Prezentarea cererii - acest lucru se face la Biroul federal pentru migratie si refugiati din Germania pentru a putea participa la cursul de integrare. Dupa ce am completat un formular trebuie sa asteptam acasa aprobarea cursului si alocarea centrului unde vom face acest curs. Termenul nu trebuie sa depaseasca 3 luni!

2. Ce este cursul de integrare? - este un curs de limba germana de 600 ore si un curs de orientare de 60 de ore - cursul de limba se imparte in module de 100 de ore - modulul primelor 300 de ore se numeste Curs initia de limba (Basissprachkurs); urmatorul modul de 300 de ore se numeste Curs bazic superior de limba (Aufbausprachkurs) - exista si un curs intensiv de 460 de ore. Dupa fiecare modul de 100 de ore se organizeaza un examen. Cei insarcinati cu organizarea cursului trebuie sa determine cursul ideal pt fiecare cursant si modulul pe care trebuie sa il inceapa.

3. Examenul final  - este compus din doua probe : una de limba si cll de orientare. Daca ati luat examenul cu succes veti primi Certificatul pentru cursul de integrare.

4. Avantajele participarii  - dobinditi dreptul de rezidenta pt in timp indefinit, cunostinte de limba germana, juridice si sociale.

5. Cesturi si cheltuieli   - 1,20 € / ora - se platesc inainte de inceperea fiecarui modul de 100 de ore - in cazul in care nu participati la ore nu aveti dreptul la rambursarea banilor.

6. Rambursarea banilor  - in momentul in care ati trecut de examenul final Biroul federal va poate rambursa 50 % din valoarea cursului - acest lucru este valabil numai daca nu a trecut o perioada mai mare de 2 ani de la data de expediere a aprobarii cursului si data examenului final. Pt a putea obtine rambursarea ,trebuie sa prezentam o cerere la Biroul Federal pt Migratie si Refugiati.

7. Cheltuieli pentru deplasare  - daca sediul unde faceti cursul se afla la o distanta mai mare de 3 km de casa - veti primi inapoi banii cheltuiti cu transportul.

8. Repetarea cursului - puteti repeta acest curs o singura data - modulul celor 300 de ore de Curs initial de limba, de forma gratuita , cu conditia sa fi participat cu regularitate la ore. - Sunt scutiti de taxe cei care au venituri minime, cei care sint in somaj. Pt asta trebuie sa faca o cerere la Biroul Federal pt migratie si sa aduca probe privind veniturile salariale ,etc

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)