Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Amenzi de circulație

O listă cu amenzi de circulație în Germania se poate dovedi utilă atunci când plecăm la drum prin Europa, dar nu suntem atenți la reguli.

Amenzi de circulație în Germania
Țara cu cea mai dezvoltată rețea de autostrăzi din Europa este recunoscută și pentru strictețea cu care se aplică regulile de circulație. O listă cu amenzi de circulație în Germania se poate dovedi utilă oricui are drum prin această țară, atât în interes personal cât și de serviciu.

În Germania este permis consumul moderat de alcool chiar dacă doriți să vă urcați la volan. Limita de alcool în aerul respirat este 0,5 mg/l. Pentru șoferii începători, care au permisul de mai puțin de doi ani, limita este zero, la fel și pentru persoanele care au mai puțin de 21 de ani. Amenda pentru nerespectarea acestei reguli de zero toleranță pentru șoferii începători este de 250 de euro.
Pentru restul, orice depășire a limitei menționate mai sus, duce la suspendarea permisului trei luni, pentru prima abatere. Amenda este de 500 de euro. Perioada de suspendare și amenzile cresc în caz că șoferul recidivează. Aceste amenzi de circulație în Germania pentru alcool pot ajunge până la 3000 de euro.

Pe autostrăzi există porțiuni foarte mari unde limitele de viteză nu există. Pe drumurile secundare însă sunt foarte multe radare fixe, în special în orașe și sate. Cei care acumulează 16 puncte de penalizare vor avea permisul suspendat ca urmare a depășirii limitelor de viteză vor avea permisul suspendat pentru un an de zile.

In continuare am să vă ofer trei calculatoare nemești cu care putei să vă calculai amenzile pentru autovehicule, biciclete, dar și să vă calculai alcoolemia in funcie de ce ai băut.

Aici avei câteva amenzi de circulație în Germania - Contravenții

Depășirea limitei de viteză cu până la 10 km/h - 15 euro în localitate
Depășirea limitei de viteză cu până la 10 km/h - 10 euro în afara localităților
Depășirea limitei de viteză cu până la 30 km/h - 25 - 100 euro în localitate
Depășirea limitei de viteză cu până la 30 km/h - 20 - 80 euro în afara localităților
Depășirea limitei de viteză cu până la 50 km/h - 100 - 200 euro în localitate
Depășirea limitei de viteză cu până la 50 km/h - 80-160 euro în afara localităților
Neacordare de prioritate - 70 de euro
Depășire pe banda de urgență pe autostradă - 75 de euro
Oprirea neautorizată pe autostradă - 70 de euro
Traversarea căii ferate când barierele sunt coborâte - 700 de euro
Numărul de înmatriculare nu este vizibil - 50 de euro
Distanță prea mică față de vehiculul din față - 75 - 400 euro
Utilizarea telefonului mobil la volan - 40 de euro
Ignorarea culorii roșii a semaforului - 90 - 360 de euro

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)