Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Transportul

Republica Federală Germania are o reţea rutieră de peste 231.000 km pentru traficul pe distanţe mari, inclusiv aproximativ 12.044 km de autostrăzi federale. Numai camioanele sunt supuse plăţii unei taxe, în funcţie de distanţa de folosire a autostrăzilor germane.

Situată în Europa Centrală Germania este un nod al traficului aerian internaţional. Din Germania sunt conexiuni aeriene cu toate continentele. Există, de asemenea, conexiuni foarte bune şi deseori foarte convenabile între oraşele şi regiunile Germaniei.

Calea ferata este mijlocul de transport cel mai ecologic. Vă puteţi informa asupra reţelei de transport Deutsche Bahn AG şi a reţelei regionale pe site-ul www.bahn.de.

Puteţi achiziţiona bilete la preţuri promoţionale de la € 30.- şi, uneori chiar mai puţin la societatea de căi ferate şi de la companiile aeriene pentru călătorii de o zi în Germania. Ofertele speciale sunt de obicei limitate la date stabilite sau atunci când rezervarea se face cu mult timp înainte.

Tariful pentru un bilet de tren de la Hamburg la München este, în prezent de aproximativ 115.- €. Un bilet de avion pentru călătorie pentru acelaşi traseu este între 100.- € şi 300.- €.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)