Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Reclamatie cand drepturile cetatenesti ne sunt incalcate

Cind lucrurile merg prost pentru Dvs. in Germania, in calitate de  cetatean roman  ( angajat, neangajat, pensionar) va puteti adresa unor institutii sau organizatii europene care au ca principal obiectiv apararea  drepturilor dumneavoastră  de cetățeni europeni. UE. Acestea sunt:

° Your Europe Advice  este un  serviciu de consiliere gratuit  ce constă într-o rețea de experți juridici care vă pot oferi consultanță în toate limbile oficiale ale UE. Le puteți pune întrebări despre drepturile dumneavoastră în Uniunea Europeană pe site-ul ec.europa.eu/citizensrights  sau sunând la numărul 00800 6 7 8 9 10 11. Veti primi un răspuns în termen de o săptămână.

° SOLVIT : În cazul în care autoritățile germane nu reușesc să respecte obligațiile care le revin în temeiul legislației UE,  va puteti adresa acestui serviciu. SOLVIT poate ajuta în cazul în care vă confruntați cu dificultăți privind drepturile de ședere, recunoașterea calificărilor profesionale, obținerea de asigurări de sănătate și așa mai departe. Puteți folosi SOLVIT în mod gratuit pe site-ul  ec.europa.eu/solvit .

° EU Rights Clinic:  este un serviciu creat pentru a ajuta cetățenii UE și membrii familiilor acestora să resolve problemele legate de libera circulație în UE și să beneficieze de respectarea drepturilor lor europene, în cazul în care problema acestora nu s-a rezolvat în urma recurgerii la YEA și SOLVIT.  EURC poate fi contactat la rights.clinic@ecas.org.

° Puteți, de asemenea, să vă adresați  Comisiei Europene  dacă doriți. Oricine poate depune o plângere la Comisie împotriva unei institutii nationale care încalcă legislația UE. Acest lucru se poate face pe site-ul ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_forms_en.htm .

° Puteți să vă adresați în scris unui  parlamentar european , care poate fi foarte eficient în a face presiuni pentru rezolvarea problemei sau să petiționați  Parlamentul European , unde puteți prezenta o cerere individuală, o reclamație sau o observație cu privire la aplicarea legislațieiUE.unui Stat Membru în cazul în care consideră că Statul Membru.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)