Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 

Condiţii de muncă

Primit informatii noi pe
Pagina mea de start in Germania si Austria

Discutii cu romani din Germania si Austria
Grupul Roman German - ro

 

 

 

Austria

Viata in Austria poate fi plina de surprize si situatii confuze, mai ales daca nu esti constient de regulile sale scrise si nescrise. Ce trebuie sa stii, daca ai de gand sa traiesti in Austria?

Daca ai decis sa studiezi sau sa muncesti in Austria, vei observa cu siguranta unele diferente in politicile publice si stilul de viata. Pentru a evita situatiile incomode, trebuie sa fii bine pregatit si informat.

Sănătatea

Asistenţa medicală în Austria este excelent asigurată. Sistemul de sănătate austriac este unul dintre cele mai bune din lume.
Aici găsiţi o prezentare generală a asigurării de sănătate austriece   inclusiv a asigurării obligatorii, a coasigurării membrilor familiei şi a serviciilor medicale din Austria. Asigurarea socială austriacă vă oferă informaţii detaliate privind tratamentele medicale şi prestaţiile şi serviciile caselor de sănătate.

Piaţa muncii

Care este situaţia pieţei muncii în Austria şi care sunt salariile? Care sunt cele mai accesibile forme de muncă, ce drepturi şi obligaţii au lucrătorii şi ce se înţelege prin parteneriatul social? Aici găsiţi informaţii despre piaţa muncii, dreptul muncii, formele de angajare,   salarii sau concediu   .

Invatarea limbii germane

Site-ul Sofisticato.ro si blogul Germana pentru toti, vă oferă nenumărate posibilităţi de a învăţa GRATUIT germana online sau de a vă îmbunătăţi cunoştinţele deja dobândite. Informaţii şi exerciţii vă sunt gratuit puse la dispoziţie şi pe pagina de Facebook Sa invatam impreuna germana. Pe de altă parte aici puteţi găsi datele de contact ale tuturor instituţiilor care oferă cursuri de limba germană din Austria şi din alte ţări la nivel mondial.

Educaţia şi formarea

Austria are un sistem de învăţământ recunoscut la nivel mondial, care se distinge prin legătura strânsă dintre economie şi învăţământ. Pe lângă oferta sistemului de învăţământ austriac clasic există şi o serie de şcoli internaţionale cu predare în alte limbi.

Recunoaşterea formărilor şi calificărilor profesionale

Recunoaşterea calificărilor sau formărilor profesionale precum și diplomele de studii obţinute în străinătate vă pot îmbunătăţi şansele profesionale. Pe site-ul  www.berufsanerkennung.at puteţi afla în câţiva paşi, unde vă puteți adresa pentru recunoaşterea calificării/formării profesionale.

ENIC NARIC AUSTRIA   este ghişeul unic şi locul unde vă puteți adresa oficial pentru toate problemele legate de recunoaşterea transfrontalieră în domeniul învăţământului superior, fiind responsabil cu recunoaşterea internaţională a diplomelor şi titlurilor academice.

Impozitele

Toate veniturile din străinătate ale persoanelor fizice cu domiciliul sau reşedinţa obişnuită în Austria fac obiectul impozitului pe venituri austriac   .
Ministerul federal de finanţe informează publicul în detaliu în ceea ce priveşte sistemul de impozitare austriac în general şi impozitarea lucrătorilor în special. Ar putea fi relevantă pentru dvs. şi actuala convenţie pentru evitarea dublei impozitări!

Locuintele

Cât de scumpe sunt locuinţele în Austria şi cum pot găsi o locuinţă? În comparaţie cu alte ţări, Austria se caracterizează printr-un bun raport între costuri şi beneficii. Aici găsiţi informaţii şi linkuri suplimentare privind căutarea unei locuinţe, chiria şi obligaţiile de înregistrare   .

Pe toale le vom analiza şi vi le vom explica cat mai simplu şi explicit, pe acest site.