Pagina mea de start în Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Austria
 
 
 

Sanatate si farmacii

Prezenta pe tot teritoriul Austriei a medicilor, spitalelor si farmaciilor asigura îngrijire medicala si ajutor în caz de urgenta.

Farmacii
Farmaciile sunt deschise, alternativ, pe parcursul noptii si duminica; farmaciile închise ofera informatii despre cea mai apropiata farmacie deschisa.

Acoperirea asigurarii de sanatate
Asiguratii provenind din statele membre AEE (= statele membre UE + Islanda, Liechtenstein, Norvegia) si din Elvetia, dar si din Bosnia - Hertegovina, Croatia, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Turcia ca si-au achizitionat înainte de calatorie o asigurare medicala de la asiguratorul propriu, pot beneficia de îngrijire medicala de urgenta în Austria în aceleasi conditii ca si persoanele asigurate în Austria. Informatiile necesare le puteti obtine de la fiecare asigurator din tara Dumneavoastra.

Statiuni/Bai curative/Terme
Austria beneficiaza de un numar mare de bai curative, terme si statiuni, toate aprobate si constituite legal. Lista cu indicatii terapeutice este atât de mare, încât orice problema de sanatate poate fi tratata, ameliorata, sau, cu precautiile necesare, la momentul oportun, poate chiar fi evitata. Nenumarate centre cu izvoare termale si centre de wellness invita la relaxare si binefacere la cel mai înalt nivel.

Multe dintre baile si statiunile austriece sunt în acelasi timp si cunoscute si iubite centre turistice, cu multe facilitati pentru sport si distractie.

Informatii: 
Asociatia Austriaca a Bailor Curative si Statiunilor
Josefsplatz 6
A-1010 Viena
Tel: (1) 51 21 904
Fax: (1) 51 28 639

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)