Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Ce este Tagesmutter

Există mai multe tipuri de asistență oferită copiilor mici în timpul zilei în Germania. Una dintre cele mai renumite servicii este  Tagesmutter  (mama de zi)Tagesmutter  sunt de multe ori mame la rândul lor, însă au grijă de copiii altora contra unei sume de bani, astfel că pot veni la domiciliul copilului și să aibă grijă de acesta până vin părinții.

Ai grijă de copilul tău, poți avea grijă și de copiii altora

Dar de obicei,  Tagesmutter  adună mai mulți copii în grupuri mici la ele la domiciliu. De asemenea, mai multe mame se pot organza în grupuri și, în fapt, pot crea un fel de grădinițe private la una din ele acasă. Prin lege li se permite să aibă grijă simultan până la cinci copii, însă ar trebui să aibă cel puțin o cameră separată pentru acești copii și ar trebui să dețină o licență de stat. Dacă aveți o sufragerie mare și faceți cursuri de pregătire, puteți deveni  Tagesmutter  și în timp ce aveți grijă de copilul dumneavoastră, să mai aveți grijă și de alți copii, câștigând cel puțin 5 euro pe oră pentru un copil.

Așa cum am menționat mai sus, pentru a obține licență de la stat, ca să puteți avea grijă de alți copii acasă, trebuie să vă faceți rost de acea diplomă de studii de specialitate. Există cursuri publice specializate, ce acoperă teme de pedagogie, fundamente în cunoștințe medicale și de îngrijire a copiilor, precum și instrumente juridice necesare activității. Dacă vă interesează să faceți astfel de cursuri, vă puteți înscrie la școli specializate -  Weiterbildung , un exemplu găsiți  aici .

Apelați la serviciile unei Tagesmutter și beneficiați de ajutor financiar de la stat

Rețineți că uneori costurile pentru asistența copiilor pot fi acoperite de  Jugendamt , astfel încât, atunci când aveți probleme financiare sau nu există locuri in gradinite, cel mai bine e să contactați biroul drepturilor copiilor și tinerilor -  Jugendamt .

Dacă vă doriți să apelați la serviciile unei  Tagesmutter , e bine să știți că acestea vă pot ajuta să completați dosarul ce trebuie depus la  Jugendamt  pentru a primi subvenții de la stat.

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)