Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Asigurarea auto

Data de 30 noiembrie este data limita până la care se poate modifica asiguratorul mașinii dumneavoastră. Această dată rezultă din termenul de preaviz minim necesar în cazul rezilierii contractului de asigurare existent, minim o lună de zile înaintea expirării, asigurările auto fiind încheiate până la sfârșitul anului curent.

În cazul în care nu reziliați asigurarea existentă până la acest termen, contractul de asigurare va fi prelungit automat cu încă un an, până la finele anului următor. Acum este momentul sa verificați ofertele existente pe piață, să prospectați piața în căutarea celei mai bune oferte, luând în considerare punctele importante ce au un impact direct asupra nivelului primei de plata (de exemplu, doriți ca din anul următor să asigurați o persoană suplimentară pe asigurarea auto sau doriți să includeți opțiunea de impact cu animalele – o prospectare a ofertelor curente va poate ajuta sa reduceți din costurile asigurării).

Atenționare:  După anularea contractului de asigurare curent, asigurați-vă că încheiați o poliță nouă de asigurare, deoarece conducere unui autoturism pe drumurile publice fără asigurare valabilă este interzisă.

Rezilierea contractului existent – Kündigung

1. Rezilierea la expirarea contractului – Ordentliche Kündigung  Această reziliere se poate face cu o lună înainte de expirarea contractului existent, de regulă până la 30.11 a anului curent.

2. Rezilierea din motive speciale – Außerordentliche Kündigung
La rezilierea extraordinară de asigurare a mașinii, în general, trebuie să existe o motivație a rezilierii. Un motiv comun aici este creșterea contribuțiilor de către asigurător. Aici rămâne valabilă perioada de 1 lună de la primirea notificării măriri primei de plată. Alt motiv special este considerat radierea autoturismului, eveniment apărut în urma casării sau înstrăinării acestui autoturism. În aceasta situație nu mai există o perioadă minimă de preaviz, contractul de asigurare fiind încheiat automat.

3. Kündigung im Schadensfal  O a treia posibilitate de reziliere a asigurării este dată de performanța asiguratorului: refuzul de plată total sau parțial al unui eveniment asigurat, în această situație fiind posibilă rezilierea.

Rezilierea contractului trebuie obligatoriu trimisă în formă scrisă. O scrisoare de reziliere – Kfz-Versicherung kündigen – trebuie să cuprindă minim următoarele informații:

° Numele și adresa ambelor părți
° Numărul de asigurare
° Numărul de înmatriculare al autoturismului
° Motivul rezilierii
° Data de reziliere a contractului
° Semnătura personală a clientului

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)