Pagina mea de start în Germania

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 
 

Alocația pentru copii

Dacă măcar unul din părinți lucrează pe teritoriul Germaniei și e plătitor de impozite, copii pot obține alocațiaKindergeld , indiferent dacă ei locuiesc în Germania sau România.

° Alocație pot obține și copiii, care locuiesc la un tutore, ce este angajat în Germania și e plătitor de impozite.

° La alocație au dreptul copiii cu vârsta până în 18 ani și tinerii aflați la studii până la varsta de 25 de ani.

Unde se depune dosarul pentru a obține alocația pentru copii?

Dosarul se va depune la  Familienkasse  -  o divizie a  Bundesagentur für Arbeit .

Ce sumă de bani reprezintă alocația pentru copii în Germania?

Alocația este de 184 de euro/copil  pentru primii doi copii, 190 euro/copil pentru al treilea copil și 215 euro/copil de la al patrulea copil în sus.

Documentele necesare pentru a obține  Kindergeld:

Mai întâi completați formularele necesare.

Părinții care au copiii în Germania, vor completa formularul KG1, care reprezintă cererea de alocație pentru copii. Pentru formularul în limba română accesați  aici . (Se admite completarea formularului în limba română). Se completează o cerere pentru toți copiii.

La această cerere se va completa și câte o anexă KG1a pentru fiecare copil separat. Pentru a vedea anexa în limba română accesați  aici .

Părinții care au copii în străinătate (inclusiv România) - vor completa pe lângă formularul de mai sus și anexa pentru copiii aflați în străinătate, pentru anexa din limba română accesați  aici .

La sfârșitul formularului există o porțiune ce trebuie completată de angajatorul la care lucrați în Germania.

Pe lângă aceste formulare, trebuiesc aduse documente justificative. E bine să aveți copii după certificatele de naștere a copiilor și certificatul de căsătorie, copia după adresa de reședință a dumneavoastră și a copiilor ( Anmeldung sau Anmeldebestätigung ), numărul de asigurare socială a părintelui care face cerere pentru alocație etc. Cel mai bine mergeți direct la Familienkasse și întrebați de ce acte mai aveți nevoie.

Mai multe detalii în limba germană  aici .

(Avem rugamintea, daca observati vreo greseala, sau daca aveti cunostinta, ca vreo lege s-a schimbat, sa ne informati pentru a corecta.)