Pagina mea de start în Germania si Austria

Informatii necesare tuturor romanilor care locuiesc, muncesc sau doresc sa vina in Germania
 
 

Primit informatii noi pe
Pagina mea de start in Germania si Austria

Discutii cu romani din Germania si Austria
Grupul Roman German - ro

 
 

„De ce să-mi fie RUȘINE atunci când spun că sunt român?”

Mesajul plin de revoltă transmis de un emigrant român:

Un tânăr stabilit în Germania a transmis un mesaj plin de revoltă referitor la statutul românilor care trăiesc în străinătate. Alin Păncescu este cel care a ținut să sublinieze faptul că românii „nu ar trebui să lase capul jos în fața străinilor” pentru că „România nu înseamnă hoți sau ticăloși”.

Alin Păncescu, în vârstă de 32 de ani și originar din municipiul Miercurea Ciuc, a explicat în exclusivitate pentru Vocea Transilvaniei care sunt toate motivele pentru care toți conaționalii noștri din diaspora ar trebuie să fie mândri că fac parte din poporul român. Mai mult, tânărul recunoaște că în țara lui a crescut „cu nimic”, dar a învățat ce înseamnă educație și că ”din lipsuri trebuie să faci totul”.

„Da, sunt român. Eu n-am de ce să las capul jos! Vorbesc limba ta, dar visez românește!

România nu înseamnă hoți sau ticăloși. Ne ascundem printre Balcani, avem o mare, nu este un lac, avem câmpuri împodobite cu flori și multă iarbă verde, avem tradiții, avem mănăstiri, avem dansuri populare și oameni frumoși, luptători, care știu ce înseamnă munca adevărată.

În țara în care m-am născut, tinerii luptă pentru un viitor mai frumos , dau din coate printre obstacolele de zi cu zi, au absolvit facultăți și n-au fost răsfățați. S-au obișnuit cu încercările vieții, știu ce înseamnă compromisuri și s-au mulțumit întotdeauna cu cât era posibil.

Am crescut în spatele blocului, oare știi ce înseamnă? Amintirile copilăriei mele au miros de pâine caldă: de bucurie și poftă, ajungeam acasă cu o jumătate deja mâncată. Am crescut cu compot, mămăligă și brânză. Am crescut simplu dar bine. Am devenit un om demn. Mă ridic pentru a lăsa locul unui bătrân, zâmbesc celui care mi-a zâmbit, deși nu-l cunosc, spun ”bună ziua” și ”mulțumesc” pentru că așa am fost educat.

Știi ce-mi place la țara mea? Că am crescut cu nimic, am învățat ce înseamnă educație, am înțeles că din lipsuri trebuie să facem totul, de fiecare dată am luat-o de la început, am avut putere și n-am capitulat. Au fost momente în care ne-am revoltat, momente în care am plâns și am crezut că vom ceda. N-am făcut-o.

Nu ni s-a dăruit nimic, deși am fost judecați, am plecat prin lume, pentru siguranța celor dragi. N-am plecat de frică, am plecat pentru că voiam ceva mai mult. Cândva cineva m-a întrebat cum este să crești într-o țară străină iar eu i-am răspuns: ”Vorbesc limba ta dar visez românește”. Sufletul meu respiră, iubește și trăiește românește! Cum aș putea ascunde ceea ce sunt? De ce să-mi fie rușine atunci când spun că sunt român?

În România vei cunoaște femei puternice, bătrâni modești, multă sărăcie și spirit muncitoresc. Nu suntem perfecți, dar cine este?

Nu, nu locuim în corturi, locuim în blocuri.

Nu, nu ne jucăm cu cuțitele, ne jucăm șotron. Nu, la școală nu ne învață cum să furăm! La școală învățăm matematică, probabil mai bine ca tine! La școală învățăm că pentru a ieși din sărăcie, trebuie să citim, să fim educați, să creștem și să fim demni.

Dacă un român fură, nu înseamnă toți sunt hoți! Nu mă pune lângă cel care n-are respect pentru oameni, care trăiește din minciună și își petrece zilele păcălindu-i pe ceilalți! Nu fac parte dintr-o grămadă, aparțin unui popor. Țara mea are o istorie și din acest motiv eu merit respect. Atâta timp cât ție nu-ți fac rău, tu ești obligat să mă respecți!

Nu, nu suntem oameni răi dar am învățat să protejăm ce este al nostru pentru că ne-au păcălit prea mulți, ne-au făcut de râs de prea multe ori.

Dacă v-am răpit prea mult timp, eu mă scuz. Dar vroiam să știți ce înseamnă cu adevărat România.

Acum privește-mă, ți se par un om rău? Îmi reprezint țara, muncesc, învăț, mă întrețin, nu fur, îmi văd de treaba mea și pretind să nu fiu judecată greșit pentru că în fața Domnului suntem egali, iar eu n-am de ce să las capul jos ”, este mesajul pe care Alin Pănăcescu l-a scris cu gândul la România, dintre străini.

Sursa: VOCEA TRANSILVANIEI

Alte stiri importante:

Informaţii pentru pasagerii Companiei Lufthansa
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze de pe teritoriul Republicii Federale Germania prin intermediul companiei aeriene Lufthansa că operatorul aerian >>>

Angela Merkel si refugiatii
Nimeni nu afirmă că Angela Merkel e perfectă, dar 60% dintre germani afirmă că nu există un alt politician german care să poată administra problemele țării și ale Europei mai bine decât Merkel. >>>

Amenzi drastice pe autostrăzile din Austria
Şoferii români care ajung pe autostrăzile din Austria trebuie să fie foarte atenţi de un regulament rutier care a fost introdus în această ţară. >>>

Servicii consulare gratuite
Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea legii referitoare la extinderea categoriilor de servicii consulare prestate gratuit. >>>

Românii plecați în străinătate mai mult de 183 de zile
Românii plecați în străinătate mai mult de 183 de zile ar putea să dea statului român 5.5 % din salariu salariul minim valabil ... >>>

AUSTRIA. Un nou truc al cerșetorilor români
Sătui să aștepte mila trecătorilor, cerșetorii români au dezvoltat o nouă metodă ilegală pentru a face bani ... >>>

Veste buna pentru angajatul roman din Germania: creste salariul net
Spre deosebire de Romania, unde impozitul pe salar este unic (16%) pentru toate categoriile de venit, in Germania  impozitul pe salar este progresiv >>>

Averile furate pot fi sechestrate
Legea care prevede înfiinţarea unei agenţii speciale pentru administrarea bunurilor sechestrate a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis.>>>

Alertă pentru toți românii care tranzitează Ungaria și Austria
„ATENȚIE! La Shell-ul de la Nickelsdorf (ieșirea din Austria) acționează o trupa de tâlhari romani ... >>>

Atentie la traversarea Ungariei cu automobilul!
Şoferii români trebuie să fie de acum şi mai atenţi când traversează Ungaria. Poliţia de la vecini a împânzit toată ţara cu radare inteligente ... >>>

Medicii romani sunt foarte apreciati in Germania
Studenții români la medicină concurează cot la cot cu cei străini pentru posturi în Germania ... >>>

De ce să-mi fie RUȘINE atunci când spun că sunt român?
Un tânăr stabilit în Germania a transmis un mesaj plin de revoltă referitor la statutul românilor >>>

Deviza acestui site este: "Români pentru români!"